blog-cartoon-jocs-03

EN BLOG ELA DIZ
Sense trampa i amb cartró


Inspirats en el còmic, amb un aire canalla, presentem Cartoon Jocs. Són figures estampades de cartró reciclat. Es munten fàcilment. Sense necessitat de tisores ni cola. Més senzillesa, impossible.


EN SOYAMARILLOPOLLO
El nou souvenir 100% espanyol

conjunto-spanish


Aquest és un missatge per al toro i la sevillana de plàstic, la nina militar, aquesta samarreta que té escrit això de "Algú que m'estima molt" ... ? El cendrer "Record de Benidorm" ... per a tots els típics souvenirs que ha donat aquest país als guiris (i no tan guiris) . Això havia d'acabar. Ha arribat el vostre fi. El nou souvenir 100% espanyol es diu Cartoon Jocs. Els Cartoon Jocs són diferents sèries de figures encunyades en cartró ecològic. Objectes que parteixen de làmines de cartró i que es munten fàcilment.

Sense la necessitat de tisores ni pegament. Més senzill, impossible. Actualment compten amb dues famílies de figures; Bad Doggies i Sketches of Spain (col·lecció flamenc). La veritable protagonista d'aquesta publicació i la col · lecció que més èxit ha tingut . Sobretot perquè s'ha convertit en el nou souvenir que molts turistes es porten a la maleta . Els més atrets, japonesos. A més hi ha la possibilitat de poder encarregar qualsevol proposta que tinguem al cap.

Llegir artí­cle a soyamarillopollo

A DIARIO DE MALLORCA
Art illenc als souvenirs del museu


news-cartoon-jocs-cj-dm-0002

"Tota aquesta història la vam començar amb la sèrie Bad Doggies", evoca Tatúm, "perquè vaig estar dibuixant diversos cerberos (gossos amb tres caps) per a ser exposats al festival Fil de Pollença, en concret durant l'edició que va tenir lloc a l'estiu de 2011". La seva pràctica amb el dibuix dels cans (són característiques les geometries constructivistes de les peces de Tatúm) arribarà a les tres dimensions a partir de trossos de cartró, que després van ser pintats a mà amb pintures al tremp, un color que es trasllada després imprès a la cartolina. La segona sèrie que van desenvolupar va adoptar la forma de peixos.


Si hi ha un conjunt que ha tingut gran èxit és el de les flamenques, un pas més enllà al típic souvenir "i icona kitsch" que molts estrangers carreguen a la maleta. Un disseny de Tatúm -"que fins i tot es comercialitza al Japó"- que parteix d'una col·lecció de postals dels anys seixanta. Tant Tatúm com Golomb esperen ara que els souvenirs d'autor (i ecològics) de Cartoon Jocs es refermen a Espanya i trobin la porta per entrar al mercat europeu, on el turisme cultural és punter.

Llegirr artícle a Diario de Mallorca